Workshops

>>> WIJ ORGANISEREN WORKSHOPS NEW LIFESTYLE! <<<

Gezonde alternatieven voor broodproducten. Het hoofdaspect hierbij is dat iedereen in de groep een eigen PIZZA gaat maken. Dit doen wij met ons eigen speciale meel zonder tarwe. Geïnteresseerden kunnen ons een mailtje sturen, zodat zij op de hoogte blijven van de laatste informatie. Stuur uw mail naar: info@bakkerijgerards.nl

Vlaai bakken bij Bakkerij Gerards-Steeghs sinds 1881

Loevestraat 22 in Horst    Telefoon: 077-3981430    E-mail: info@bakkerijgerards.nl

 

Workshops New Life Style


NEW WAYS IN FOOD: TRADITIE ontmoet GEZONDE INNOVATIE

Met zijn * NEW LIFE STYLE WORKSHOPS * wordt de traditie van het bakken gecombineerd met moderne inzichten, die bakker Ard uitwerkt in een aantal nieuwe concepten.

Gezonde voeding voor ieder op maat. Zoeken naar een persoonlijk gezond voedingspatroon.

Een GEZOND UITSTAPJE samen met familie, vrienden, collega’s.
De workshop kan worden gecombineerd met een wandeling in de Peel.
Onze Landschapsverteller verrast u met bijzondere Peelverhalen op locatie.
Een BELEEF arrangement inclusief uw zelfgemaakte gezonde lunch in het bakkerscafé van bakker Ard.

BELEEF een dag met GEZONDE VOEDING tijdens de workshop én GEZONDE BEWEGING tijdens de wandeling.

DAT SMAAKT NAAR MEER!

De workshop PEEL PIZZA bakken met Boekweit is een goed voorbeeld van innovatie door bakker Ard. Dit “Peel Power Food” wordt door steeds meer voedingsdeskundigen aangeraden als graanvervanger voor mensen met een gluten intolerantie. Rijk aan goede calorieen voor als je lichaam topprestaties moet leveren. Het boekweitmeel wordt gemalen in de Roggelse molen.
De Workshops worden gegeven in onze Bakkerij met Bakkerscafé en Limburgsvlaaibakkerijmuseum i.o
Ook wordt de workshop gegeven op locaties in de Peel: Peelmuseum in America en de molen in Merselo.

WORKSHOP LOW CARB PIZZA BAKKEN:
– Low Carb is een innovatie in brood met weinig koolhydraten/suikers. De creators uit Zuid-Afrika willen het met bakker Ard verder uitbreiden in Nederland en Europa.
Zie op www.bakkerijgerards.nl klik op: welovelowecarb

Tijdens de workshop Low Carb leert u een brood bakken dat weinig koolhydraten bevat.
Door veel voedingsdeskundigen aangeraden om gezondheidsredenen.
Een perfecte keuze als je dieet zo min mogelijk Koolhydraten/suikers mag bevatten.

De workshop/demonstratie Low Carb bevat na de gezamenlijk gemaakte Pizza tevens een StartersBox.
Deze Box Bevat:
– 1 brood
– 4 broodjes
– 1 stokbrood
– 1 pakje Low Carb meel
– Natuurlijk ook recepturen en bijbehorende informatie over Low Carb meel.

Voor wie bedoeld:

Groepen vanaf 6 personen.
Individueel aanmelden is mogelijk.
Bij 6 aanmeldingen gaat de workshop door.
Low Carb brood is een innovatie in gezonde voeding die niet meer weg te denken is.
Onderzoek door voedingsdeskundigen wereldwijd bevestigt dit.

*Tijdens de workshop krijgt iedere deelnemer Koffie/Thee/Fris en een Low Carb belegd broodje*

 

Zelf Limburgse vlaai bakken?


Bakkerij Gerards organiseert iedere woensdag-, zaterdagmiddag en op zondag échte Limburgse vlaai bakken voor groepen vanaf 10 personen. (In overleg kunnen ook andere dagen, ’s middags of ’s avonds).

Onder begeleiding van bakker Ard maakt uw gezelschap zelf uw vlaaien. Tussendoor krijgt u koffie en fris. Optioneel kan in overleg voor of tijdens de workshop of in de pauze ook belegde broodjes/stokjes of warme broodjes worden geserveerd. Informeer naar de prijs en mogelijkheden. Natuurlijk mag u uw zelfgemaakte producten mee naar huis nemen.

Ook groepen kleiner dan 10 personen zijn welkom. Deze worden, indien gewenst, ingedeeld met een andere kleine groep.

Extra leuk

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je deze bakworkshop combineren met een rondleiding door het centrum van Horst met historicus Wim Moorman!

Een van de bekendste ambassadeurs voor vlaai

De bakkerij hanteert een groot assortiment dagverse producten: Limburgse vlaaien, taarten, klein gebak, brood, stokbrood, hartige broodjes en belegde broodjes.

Zorgbakker Ard biedt personen die vanwege een beperking niet of moeilijk kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt, een interessante en waardevolle dagbesteding in de bakkerij. De ervaring leert dat deze personen helemaal opbloeien door hun werkzaamheden in de bakkerij en in het bakkersvak.

Activiteiten

– Workshop Limburgse vlaai bakken -> € 32,00 p.p.
– Workshop Limburgse vlaai bakken incl. wandeling met de Landschapsverteller -> € 39,00 p.p.
– Workshop Limburgse vlaai bakken incl. lunch -> informeer naar de mogelijkheden

Workshop Worstenbroodjes


Als échte Limburgse bakker met een passie voor Brabantse worstenbroodjes mag deze workshop niet ontbreken in het aanbod workshops bij bakker Ard. Altijd al eens zelf worstenbroodjes willen maken? En wil je juist de kneepjes van het vak leren? Woensdag- en donderdagavond bij voldoende deelname. Groepjes van minder dan tien personen kunnen zich ook aanmelden en worden samengevoegd, indien gewenst. Wij maken per deelnemer twaalf worstenbroodjes volgens traditionele receptuur van Bakker Gerards-Steeghs. U wordt ontvangen met koffie/thee of frisdrank met wat lekkers in ons nostalgische winkeltje uit 1929. De workshop kost € 32,00 p.p. en duurt ongeveer twee uur.

 

Workshop PEEL PIZZA bakken met boekweit


TRADITIE ontmoet INNOVATIE

Met zijn vernieuwende bakconcepten NEW WAYS IN FOOD presenteert bakker Ard nu de ‘PEEL PIZZA’. De bodem is van 100% boekweit, dus glutenvrij.

Bakkerij Gerards organiseert iedere woensdag-, zaterdagmorgen en -middag en op zondagmorgen, maar ook op de andere dagen, mits er genoeg aanmeldingen zijn, een workshop PEEL PIZZA bakken, al vanaf 10 personen (Ook andere dagen kunnen na overleg ’s middags of ’s avonds).

->>> Nu exclusief op locatie bij
het PEELMUSEUM,
Griendtsveenseweg 69a, America

Onder begeleiding van bakker Ard maakt u zelf uw PEEL PIZZA. U heeft een uitgebreide keuze aan lekker beleg om de pizza te vullen. Tijdens de workshop krijgt u koffie, thee of fris en wat lekkers en natuurlijk kunt u uw zelfgemaakte PEEL PIZZA ter plekke opeten. Daardoor is de prijs van uw lunch of diner bij deze workshop inbegrepen. Dat maakt deze activiteit extra aantrekkelijk.

KLIK HIER & LEES MEER…

Groepen kleiner dan 10 personen kunnen zich ook aanmelden. Deze worden (indien gewenst) ingedeeld bij een andere kleine groep.

De workshop kunt u uitbreiden tot “beleef arrangement Boekweit” in de Peel:
Na de workshop rijdt u naar het kleine natuurgebied De Paardekop (bij Ysselsteyn) met uitkijktoren. Hier wordt het verbouwen van boekweit volgens de “Boekweit brandcultuur” in de vroegere Peel uitgelegd. Van het armengraan voor de Turfstekers naar het Superfood Boekweit.
Ook beklimmen we hier de uitkijktoren voor een fantastisch Peel Panorama. Daarnaast is er ook tijd voor boeiende volksverhalen uit de Peel die ontstonden Aan de Paardekop. Meer info over Peelverhalen Aan de Paardekop: De Landschapsverteller 06-41166585.

De Landschapsverteller vertelt:
“Met passie deel ik mijn kennis en hobby als gastheer van het landschap Geopark Peelhorst en Maasvallei. Mijn favoriete plek in het geopark is “Aan de Paardekop” bij Ysselsteyn. Dé locatie in de Peel waar Peelverhalen en -sagen hun oorsprong hebben. Hier beleef je deze verhalen op de locatie waar ze ontstaan zijn. Het Peellandschap met zijn oorspronkelijke heide-begroeiing en zijn vennetjes is hier onaangeroerd gebleven. De uitkijktoren laat ons uitkijken over de mythische Peel zodat je de weidsheid van dit historische landschap als dronebeelden kunt beleven.”

Activiteiten

– Workshop PEEL PIZZA bakken -> € 32,00 p.p.
– Workshop Limburgse Vlaai bakken -> € 32,00 p.p.
– Biologisch broodbakken op desembasis (bij voldoende aanmelding)
– PEEL PIZZA bakken en Peelwandeling/Peelautotocht met onze Landschapsverteller (dagarrangement) -> € 39,00 p.p.
– Low Carb demonstratie en bakadvies met daarbij een complete Low Carb Box om te starten. Vanaf zes personen. -> € 60,00 p.p.
– Workshop Worstenbroodjes -> € 32,00 p.p.

 

Bezoek BELEEF bakkerij


BELEEF bakkerij Ard Gerards-Steeghs is in Horst een begrip vanaf 1881.

Na de tijdelijke verhuizing naar Loevestraat 24 wil Ard nu de historie van het ambacht laten zien aan iedereen. Hij vertelt enthousiast over zijn passie, het bakken van brood en banket met als specialiteit Limburgse vlaaien. Hij heeft hiervoor een klein museum ingericht waar hij het verleden van het bakkersambacht laat zien. Ook is er een bakkerscafé ingericht waarin je in het museum kunt genieten van koffie met Limburgse vlaai of een van zijn andere culinaire creaties op bakkersgebied.

Omdat bij bakker Ard de tijd ook niet stilstaat, is hij onlangs een nieuwe weg ingeslagen:

NEW WAYS IN FOOD met als rode draad: TRADITIE ontmoet INNOVATIE

– Naast de traditionele workshops Limburgse vlaaien bakken, is er bij bakker Ard en zijn team nu ook een workshop PEEL PIZZA bakken met Boekweit. Het superfood Boekweit wordt door steeds meer voedingsdeskundigen aangeraden als graanvervanger voor mensen met een gluten intolerantie.

– Het bakkerscafé dat door steeds meer klanten en passanten gewaardeerd wordt als een momentje van rust op een bijzondere nostalgische plek. Desgewenst krijg je er een mooi bakkersverhaal te horen.

– Low Carb brood is de nieuwe innovatieve traditie die vanuit Zuid-Afrika is komen aanwaaien bij bakker Ard. Hij en zijn team geven tekst en uitleg hierover en voor groepen is er een informatieve workshop. Gezonde voeding staat hoog in het vaandel bij deze ambachtelijke en innovatieve bakker.

– Het Limburgse vlaaien bakkerij museum i.o. mag je niet missen. Hier beleef je de historie van deze Limburgse lekkernij en van andere bakkerij tradities in de regio.

Kortom, laat je verrassen bij bakker Ard.

 

Klik op de banner hieronder om naar de website van het Limburgse Vlaaibakkerijmuseum te gaan.

Onze workshops worden warm aanbevolen door www.Het-UITstapje.nl!

 

Partners in de regio


Met een aantal partners in de regio heeft Bakkerij Gerards gezamenlijke arrangementen voor meerdere dagen verblijf en activiteiten, waaronder:
Vakantiewoningen van de Fruitboerderij in Baarlo en Sevenum
Kijk voor meer uitstapjes in de omgeving: www.fruitboerderij.com/omgeving

Je vindt het vanzelfsprekend ook allemaal op… www.Het-UITstapje.nl

 

Reserveren

Reserveer voor uw gezelschap het hele jaar door! Bel of mail ons!

 

Faciliteiten

Faciliteiten Gratis wifi
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers Invalidenparkeerplaats, Rolstoel toegankelijk bedrijf
Additionele faciliteiten
  • Zorg- en leerbakkerij
  • Brievenbusvlaai, bestel via www.artvlaai.nl
  • Wafelbakkerij op locatie
  • Verschillende arrangementen mogelijk