Desembrood

Laat de natuur voor je werken

Desem is al zo oud als de mensheid brood bakt. De desem deed zijn intrede in Egypte in de zeventiende eeuw voor Christus. De ontdekking van het natuurlijke gistingsproces vond bij toeval plaats. Desembereiding is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige bacteriën gisting veroorzaken. Zo ontdekten de Egyptenaren  dat een tarwebrij na een lang rijpingsproces, verzuurt. Deze desembrij werd gebakken en bleek na het bakken veel luchtiger en smaakvoller te zijn dan men tot nu toe gewend was. Hierdoor ontstaat een heerlijk, vers en traditioneel brood zoals het vroeger ook smaakte. Daarnaast blijft desembrood ook langer mals en consumeerbaar.

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar echt desembrood. Desembrood is vol van smaak, blijft langer mals en is rijk aan calsium en ijzer. Tevens is desembrood uiterst geschikt voor mensen die geen gist mogen, bevat het geen lactose, melkderivaten en dierlijke vetten. Vanaf nu kan uw eigen bakker voor u het heerlijke ouderwetse desembrood bakken. Desembrood is er in diverse variaties.

Desembrood is geschikt voor ontbijt en lunch, maar ook zeer geschikt voor brood bij het avondeten, dus genoeg momenten op de dag om van over- / ovenheerlijk desembrood te genieten!